Gegratineerd Tomatentaartje

Ingrediënten:
300 gram bladerdeeg
2 eetlepels goede kwaliteit balsamicoazijn
8 romatomaten, in dunne plakjes gesneden
zout/peper
1 eetlepel verse fijngesneden kervel
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
50 gram Parmezaanse kaas
100 gram rucola, aangemaakt met wat olie, azijn, peper en zout

Rol de bladerdeeg uit tot een lap met een dikte van 3 mm. Steek er in totaal 8 rondjes uit (met bijvoorbeeld een glas of een speciale steker). Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de rondjes van elkaar af op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rondjes bladerdeeg 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem nu een 2e stuk bakpapier en leg die op de half gebakken rondjes, leg er een tweede bakplaat op (of iets anders dan plat en vrij zwaar is) en bak dan nogmaals 10 minuten in de oven. Je hebt nu gare bladerdeegrondjes die echter wel mooi plat zijn.

Laat de rondjes afkoelen. Leg op elk bord een rondje bladerdeeg en beleg dit met 1 in dunne plakjes tomaat, een beetje dakpansgewijs. Bestrooi met zout, peper en wat van de kruiden en van de kaas. Leg daarop nog een rondje bladerdeeg en beleg ook dit weer tomaten, zout, peper, kruiden en kaas. Zet dit een minuutje onder de grill op hoge stand zodat de kaas gesmolten is maar nog niet bruin is. Doe de rucola met wat zelfgemaakte vinaigrette op het bord en leg er het warme tomatentaartje op.

Deel dit bericht .....

Contact

Volkstuinvereniging Elsgeest

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Plattegrond

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelwagen
Scroll naar boven