Gekaramelliseerde worteltjes

Ingrediënten voor 4 personen:
1 bos jonge worteltjes;
40 g boter of margarine;
1-2 tl-kristalsuiker;
1-2 dl groentebouillon (van tablet);
zout en peper;
1-2 el
fijngesneden peterselie

Tijd: 10-20 minuten
Smaak: Zoet

Door het karamelliseren komt de heerlijke smaak van de worteltjes nog beter tot zijn recht.

Bereidingswijze:
Schil de worteltjes met een dunschiller. Snijd de wortelen in de lengte1 of 2 keer door, halveer de wortelen die erg lang zijn (laat eventueel een stukje groen loof eraan zitten, dit ziet er mooi uit op het bord). Smelt de boter in een grote pan en roer de wortelen er voorzichtig door. Warm ze even mee zonder ze te laten kleuren. Strooi de suiker erover en schenk de bouillon erbij.

Laat de wortelen met het deksel op de pan 4-6 minuten zachtjes stoven tot ze bijna gaar zijn. Verwijder dan het deksel en laat op hoog vuur al roerend het vocht verdampen. Het suikerboterlaagje om de wortelen gaat dan karamelliseren. Breng de wortelen op smaak met zout en peper en bestrooi ze met wat peterselie.

Deel dit bericht .....

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on google

Contact

Volkstuinvereniging Elsgeest

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Plattegrond

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar top