Ingrediënten:
2 eieren (eigen kippen)
2 teentjes geperste knoflook (eigen tuin)
3 deciliter volle melk
5 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
100 gram Parmezaanse kaas
800 gram voorgekookte aardappelschijfjes (van eigen tuin, geschild, 8 minuten voorgekookt en in plakjes gesneden)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los met de uitgeperste knoflook, melk, olie, kaas en wat peper en zout. Schep de aardappelplakjes erdoor. Vet een ovenschaal in en schep het mengsel in de schaal. Bak de gratin in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt er nog van alles mee doen: meng er wat uitgebakken spekjes doorheen, blokjes ham, neem een andere kaassoort zoals pecorino of emmenthaler, voeg gehakte bieslook en/of peterselie toe, gedroogde tomatenstukjes, wat gebakken uienringen, of verzin zelf iets lekkers om er nog doorheen te roeren (mits het geen natte groenten zijn als bijvoorbeeld prei of champignons!!).