250 Gr bloem + extra om te bestuiven
50 Gr witte basterdsuiker
125 Gr koude boter, in blokjes
1 Ei
2-3 El sinaasappelsap
2 El vloeibare honing
2 Bakjes bramen (150 gr)
1 Lage taartvorm ( 26 cm), ingevet.
2 El custradpoeder
Verwarm de oven voor op 175C. Meng de bloem met de suiker en wat zout. Voeg de boter toe en vrijf het gehel met je vingertoppen tot een krumelig mengsel. Meng het ei en 1-2 eetlepels koud water erdoor en kneek alles tot een deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 3 centimeter. Bekleed de vorm met het deeg en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan. Meng in een koom het sinaasappelsap met de custardpoeder en de honing. Was de appels verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appel en de bramen door het custardmengsel. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 min goudbruin en gaar. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Serveer warm