recepten


Wild konijn op de wijze van de jager


Ingrediėnten: (voor 4 personen)
- 1 wild konijn
- olie en boter
- 200 gram spekblokjes
- 300 gram blanke champignons (in vieren gesneden).
- 2 sjalotten (fijn gesnipperd)
- 10 cl. witte wijn
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 el Cognac
- 1 et fijngehakte verse dragon (of gedroogde dragon)
- 4 takjes fijngehakte verse peterselie
- zout en peper


Voorbereiding:
Snij het konijn in stukken en bestrooi met zout en peper; Bak in wat olie en boter kort rondom aan; Deksel op de pan en 30 minuten laten stoven (of 1½ uur op 90° in de oven laten garen); Schep het vlees regelmatig om; Blancheer intussen de blokjes spek in kokend water, giet af en zet opzij.


Bereiding:
Voeg na de stooftijd van 30 min of na 1½ uur in de oven, het spek en de champignons toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen op het gas; Haal de stukken konijn uit de pan en hou ze warm in de oven. Voeg de sjalot in de pan en fruit even; Voeg dan wijn en tomatenpuree erbij en laat iets inkoken; Blussen met de Cognac en de dragon erdoor roeren Breng de saus aan de kook en meng het konijn er terug onder. Bestrooi met peterselie en serveer goed warm..


Serveertip:
Serveren met gekookte aardappeltjes of pasta.






Naar het begin van deze pagina