recepten


Stoofperen


IngrediŽnten:
2 kg Gieser Wildeman,
3 el gembersiroop,
5 kruidnagelen,
een paar eetlepels suiker
1 flinke scheut rode wijn.


Bereiding:
2 kilo Gieser Wildeman stoofperen schillen en in vieren delen, op het vuur zetten met een zeer flinke scheut rode wijn, 3 el gembersiroop, 5 kruidnagelen, en voor de zoetbekjes onder ons nog wat eetlepels suiker, alles aanvullen met water tot de peertjes net onder water staan. Als ze koken op laag vuur zetten en een uurtje laten doorkoken. Ondertussen de weckpotten steriliseren door ze met heet water en soda te wassen. De weckflessen afgespoeld op zijn kop zetten tot ze gevuld kunnen worden. Als de stoofpeertjes klaar zijn, kunnen de peertjes direct in de potten en overgoten worden met het kookvocht. Vroeger maakte men dat kookvocht nog aan met maÔzena, of arrowroot zodat het een wat dikkere saus werd, maar wij vinden dat niet lekker, dus wij doen dat niet. Maar wat let je, het zijn jouw stoofperen! Lekker wegzetten tot je een maaltijd klaarmaakt waarbij stoofpeertjes heerlijk smaken; spruitjes, stamppotjes, boontjesÖ.noem maar op.






Naar het begin van deze pagina