Logo Volkstuinvereniging-1

Beste lezer,

Met deze nieuwsbrief word je geïnformeerd over onze ervaringen met het steken van de corsowagen, geven we een tip over de verzorging van aardbeien, lees je dat de 2e Elsgeesterweg 1 dag wordt afgesloten en krijg je een vooraankondiging.

Impressie van de stekers dagen

Picture1
Het mocht weer, het steken van de Corsowagen van de Gemeente Teylingen. Met behulp van 104 vrijwilligers heeft de vereniging de klus weer geklaard. Van het steken van hyacinten knopjes tot het op hoogte steken van de wagen. Een resultaat om met z’n allen trots op te zijn. De creatieve leiding lag in handen van Sandy van Oers, een uitstekende prestatie. Stan had de griep. Als ze als echtpaar volgend jaar weer meedoen dan gaan we voor de prijzen.
Picture2
Het was jammer genoeg geen ontwerp met veel creativiteit. Dus de kwaliteit van het steekwerk moest de aandacht trekken. In het juryrapport stond dan ook vermeld dat het een top stuk betrof op het gebied van steekwerk. Het ontwerp kunnen wij met zijn allen niets aan doen maar de kwaliteit hebben we met zijn allen gerealiseerd.
Picture3
Het is een traditie geworden. Met z’n allen op de laatste dag deelnemen aan het Chinese buffet.
Van groot tot klein hebben we er van genoten.

Dankzij jullie als deelnemende vrijwilligers zal er binnenkort een AED (Automatische Externe Defibrillator) aangeschaft kunnen worden.
Hopelijk hoeven we het apparaat nooit te gebruiken maar indien nodig kan het levens reddend zijn.

Hoe krijg je mooie en gezonde aardbeien?

Erwin van Duivenvoorde heeft tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering een voorlichting gegeven over het telen van aardbeien.
Picture6
Picture5
Picture4
Hoe krijg ik ze van klein naar groot en lekker? Bij veel tuinders op het volkstuincomplex is goed te zien dat de groei van aardbeien achterblijft terwijl menigeen toch nieuwe planten heeft aangeschaft.
Uiteraard hebben de droge dagen impact op de groei van de aardbeien maar ook de juiste voeding is van groot belang. Door juiste voeding te geven en daarnaast voldoende vocht krijgen je planten en dus ook de vruchten de kans om optimaal te groeien.
Tevens geef je de planten de kracht om de winter te overleven en volgend jaar weer voor nieuwe aardbeien te zorgen.
In de Blokhut verkopen wij de juiste voedingstoffen die nodig zijn om uw planten en aardbeien gezond te laten groeien. Deze voedingstoffen zijn aangeschaft bij Erwin Duivenvoorde dus van betrouwbare kwaliteit. Vergeet uiteraard niet de aardbeien vocht te geven direct na het geven van de voedingstoffen.

Zondag 12 juni a.s. niet parkeren bij ons clubgebouw

Op die dag wordt de jaarlijkse Crosswedstrijd georganiseerd door de Rijvereniging en Ponyclub de Voorruiters, de vereniging waar wij ons clubgebouw mee delen.
De parkeerplaats wordt dan gebruikt voor het plaatsen van marktkramen. Ook de 2e Elsgeesterweg is dan niet te gebruiken vanwege de grote aantallen paardentrailers die worden geparkeerd.
Het is voor de Rijvereniging na de coronapandemie weer de eerste keer dat zij dit jaarlijkse evenement kunnen organiseren. Graag begrip hiervoor.

Vooraankondiging

We kunnen alvast verklappen dat onze nieuwe bestuursleden (Hester & Paulien Jongbloed) gebroed hebben op een aantal ledenactiviteiten. We mogen verklappen dat de 'Mooiste Tuin Verkiezing' in een gewijzigde vorm weer terug komt. Misschien ben jij de mogelijke winnaar wel! Binnenkort ontvang je hierover een speciale editie van de nieuwsbrief.
Schooten
Op vertoon van je pasje ontvang je een interessante korting!
facebook email website instagram