Logo Volkstuinvereniging-1

Beste lezer,

Begin maart en bij geschikt weer wordt weer gestart met het frezen van de tuinen. Je kunt je tuin hiervoor aanmelden door op de button onderaan dit bericht te klikken. Na 28 februari 2022 is aanmelden niet meer mogelijk. De afhandeling van het frezen gebeurt in volgorde van aanmelden.

De kosten zijn:
  • Tot en met een halve tuin € 17,50
  • Vanaf een halve tuin € 30,-
Er worden geen andere tarieven gehanteerd.

Zorg er voor dat de tuin toegankelijk is voor de freesmachine!

Waarom frezen?
Behalve dat je de grond makkelijk bewerkbaar maakt, hak je ook het overgebleven onkruid stuk en je krijg je een mooi schoon veld. Ook breng je met frezen veel zuurstof in de grond. Je maakt de grond echt mooi rul. Hierdoor wordt zaaien of het poten van sla of andere groenten heel prettig. De minuscule worteltjes kunnen gemakkelijk de grond in en op zoek naar water en voedingsstoffen. Uiteraard is het logisch dat de aangebrachte mest goed vermengd wordt door de grond.

Kijk uit met onkruid!
Kijk eerst de grond na op onkruid waarvan je niet wilt dat dat stuk gefreesd wordt. Denk aan paardenbloemen met lange penwortels of onkruid met ondergrondse uitlopers. Als je deze soorten onkruid stuk maalt vermeerder je ze alleen maar. Deze haal je er met de hand uit en gooi je weg. Het onkruid dat er nu nog staat vermaal je gewoon en sterft vanzelf af.

Groot voordeel!
Niet ieder lid van de vereniging is in de mogelijkheid om zijn tuin in het voorjaar goed in te richten en dat blijft je heel het jaar achtervolgen. Door je tuin te frezen begin je het voorjaar goed en is het makkelijker om je tuin gedurende het seizoen schoon te houden.

facebook email website instagram