recepten


Hertenvlees met sinaasappel


Ingrediėnten:
- 2 eetlepels bloem
- zout en peper
- 350 gram hertenvlees in dobbelstenen
- 15 gram boter
- 1 uitje, fijngehakt
- 1/2 groene paprika, ontdaan van zaden en zaadlijsten en fijngesneden
- geraspte schil en sap van 1 kleine sinaasappel
- 2 dl vleesbouillon
- 3 eetlepels sinaasappelpulp
- gehakte peterselie voor de garnering.


Voorbereiding:
Snij het konijn in stukken en bestrooi met zout en peper; Bak in wat olie en boter kort rondom aan; Deksel op de pan en 30 minuten laten stoven (of 1½ uur op 90° in de oven laten garen); Schep het vlees regelmatig om; Blancheer intussen de blokjes spek in kokend water, giet af en zet opzij.


Bereiding:
De bloem kruiden met zout en peper en het hertenvlees er in wentelen. De boter in een pan smelten en hierin ui met paprika fruiten. Het hertenvlees toevoegen en aan alle kanten bruin bakken. Sinaasappelsap en -schil en -pulp en de bouillon door het vlees roeren. De pan afdekken en anderhalf uur in een voorverwarmde matig warme oven zetten bij een temperatuur van 160° C. gedurende anderhalf uur. Het gerecht warm opdienen, gegarneerd met peterselie.


Serveertip:
Lekker met een gekookte aardappel en spruitjes.






Naar het begin van deze pagina