recepten


Andijvie-makreelsoep


IngrediŽnten:
1ľ lieter groentebouillon
1 stronk andijvie (ca. 250 gram)
250 gram gerookte makreelfilet (of een hele makreel van 450 gram)
125 ml room


Bereiding:
Zet de groentebouillon op het vuur Spoel de andijvie schoon en snijd deze in stukken. Haal het vel van de makreel af en snijd deze ook in stukken. Voeg andijvie en makreel toe aan de soep. Laat 20 minuten koken en pueer dan het geheel met een staafmixer. Laat nu nog 15 minuten doorpruttelen en breng op smaak met zout en flink wat verse peper. Serveer de soep met een beetje room.


Opmerking:
Makreel vormt een ideale basis voor soep. Het is een vrij vette vis met een duidelijke smaak die heel goed werkt in soepen. Je kunt hiervoor makreelfilet kopen, maar je kunt ook een hele makreel gebruiken. In combinatie met de licht bittere smaak van andijvie heb je een heerlijke soep.






Naar het begin van deze pagina