recepten


Rode uiensoep


Ingrediënten:
25 gram boter,
4 rode uien in dunne ringen,
½ theelepel suiker,
1 theelepel bloem,
½ liter vleesbouillon,
100 ml wijn,
zout, peper,
1 stokbrood in schuine dikke plakken gesneden
50 gram blauwe kaas.


Bereiding:
• Verhit de boter en voeg de uien en suiker toe, en bak dit alles in 5 minuten goudbruin.
• Draai het vuur laag en roer de bloem door de uien, laat het mengsel 2 min. garen.
• Voeg scheutje voor scheutje de bouillon en wijn erbij.
• Breng de soep op een hoog vuur al roerend aan de kook.
• Zet het vuur vervolgens laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken, met de deksel op de pan.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Rooster de stokbroodjes, verdeel de kaas erover en laat deze nog even smelten onder een hete gril.
• Leg in elk soepbord een stokbroodje en schep de soep erbij.






Naar het begin van deze pagina