recepten


Gevulde tomaatjes


Ingrediënten:
2 sjalotjes,
6 tomaten,
1 krop sla,
150 gram mozzarella,
100 gram Parmezaanse kaas,
2 eierdooiers,
1 lente uitje,
16 blaadjes basilicum,
8 cl olijfolie,
2 cl wijnazijn,
6 olijven
en zout en peper.


Bereiding:
• Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten.
• Snijd de mozzarella in kleine stukjes en meng dit met de verbrokkelde Parmezaanse kaas, eierdooiers, fijngesneden lente uitje, zout en peper.
• Vul de tomatenhelften met het kaasmengsel en zet op de bakplaat.
• Maak nu de vinaigrette. Snijd het basilicum fijn en leng aan met de olie en azijn. Voeg de de fijn gesneden sjalotjes toe.
• Zet de tomaatjes ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
• Neem de tomaatjes uit de oven als de kaas begint te kleuren.
• Verdeel de sla over de borden en besprenkel met vinaigrette. Schik de tomaatjes op de sla en garneer de olijven.






Naar het begin van deze pagina