recepten


Boerenkoolovenschotel met een dakje van uien worst en kaas
4 personen


IngrediŽnten:
750 gram aardappelen,
500 gram boerenkool,
1 bakje champignons in plakjes gesneden,
2 uien fijn gesnipperd,
2 teentjes knoflook,
1 rookworst in plakjes gesneden,
100 gram ham klein gesneden,
zout en peper,
150 gram geraspte kaas,
1 groot bakje creme fraiche,
beetje boter.
olijfolie.


Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.


Bereiding:
Kook de boerenkool en aardappelen gaar. Stamp de aardappel en boerenkool door elkaar met een klontje boter. Doe wat olijfolie in een pan en bak daarin de uien, knoflook, champignons en voeg dan de ham toe. Bak deze even 5 minuten mee op een niet te hoog vuur. Kook de worst en snijd deze in plakjes. Beboter een ovenschaal en doe een laagje boerenkool onderin, daarop mengsel van uien en champignons, dan wat plakjes rookworst, boerenkool, uienmengsel en als laatste plakjes rookworst op het uienmengsel. Meng de zure creme fraiche met de helft van de kaas en strijk dit over de boerenkoolschotel. Strooi de resterende kaas over de boerenkoolschotel. Zet de schotel 20 minuten in de oven op 175 graden.






Naar het begin van deze pagina