recepten


Winterse Nasi
4 - 5 personen


Ingrediėnten:
300 gram witte rijst
zout & peper
eieren
3 eetlepels olie
½ theelepel trassi
½ theelepel koenjit
1 - 2 theelepels geraspte gemberwortel
2 sjalotjes, in dunne ringen
teentjes knoflook, geperst
1 -2 theelepels sambal oelek
400 gram mager varkensvlees, in reepjes
100 gram mager ontbijtspek, in reepjes
¼ van een kleine groene kool, heel dun gesneden
3 lente uitjes, in dunne ringen


Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Klop de eieren los met zout en peper en 1 eetlepel water. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een dunne omelet van het eimengsel. Laat de omelet afkoelen, rol hem op en snij hem dan in dunne reepjes. Roer de trassi los met 1 eetlepel water. Meng het trassi mengsel met de koenjit, gemberwortel, sjalot, knoflook en sambal oelek. Roer het vlees erdoor en laat dit 5 minuten intrekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de spekkies lekker krokant. Voeg het vlees mengsel toe en bak dit in 5 minuten gaar. Voeg dan de kool toe en bak deze 5 - 10 minuten mee. Roer de rijst erdoor en verwarm alles al onscheppend. Warm dan de lente uitjes even mee. Breng de nasi op smaak met zout of ketjap. Garneer de nasi voor het serveren met de omeletreepjes.






Naar het begin van deze pagina