recepten


Aardappel-ananas salade


IngrediŽnten:
5 middelgrote aardappelen,
zout,
ľ liter blik ananas (in stukjes),
1 appel,
sap van 1 citroen,
3 stengels bleekselderij,
12 gepelde halve walnoten,
150 gram kwark,
1 theelepel basterdsuiker
En scheutje koffiemelk.


Bereiding:
Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout in 15 minuten bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in dunne plakjes. Laat de ananas uitlekken. Snipper de appel en besprenkel de snippers met de helft van het citroensap. Ontdraad de bleekselderij en snijd deze vervolgens in zeer kleine reepjes. Hak de walnoten grof. Houd enkele helften achter voor de garnering. Roer de kwark met de rest van het citroensap, de koffiemelk en de suiker dooreen en meng alle ingrediŽnten snel door dit sausje. Garneer de aardappel-ananas salade met de achtergehouden walnoten en stukjes ananas.






Naar het begin van deze pagina