recepten


Moederís appelmoes


IngrediŽnten:
1 kg goudreinetten,
100 gram suiker,
1 flinke theelepel kaneel.


Bereiding:
Vul een pan met water. Appels even afwassen, snijd de appels in vieren, snijd het steeltje weg maar laat de schil verder zitten. Die de appelstukjes meteen in de schaal met water, anders worden ze bruin. Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water op de bodem van de pan is juist nodig. Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is. Kijk na 15 min. zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 min. langer. Giet de appelprut in een appelzeef met een grove gaatjes bodem, en maal het door in een schaal. Doe de suiker (of suiker vervanger) en kaneel erbij en schep alles goed om.







Naar het begin van deze pagina