recepten


Oma’s appelmoes


Ingrediënten:
1 eetlepel citroensap,
1 kg goudreinetten,
100 gram suiker,
1 flinke theelepel kaneel.


Bereiding:
Vul een schaal met water en roer er het citroensap door. Snijd de appels in vieren, snijd het klokhuis eruit en schil dan de schil eraf. Snijd de appels in stukjes. Die de appelstukjes meteen in de schaal met citroenwater, anders worden ze bruin. Of héél snel schillen, kan ook. Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is juist nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om. Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is. Kijk na 15 min. zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 min. langer. Als je nog stukjes appel ziet, heet het appelcompote. Als je het even met de pureestamper stampt, wordt het appelmoes.






Naar het begin van deze pagina